Gebruik de opbrengst van vitale medewerkers.

Zorg voor meer werkplezier! De opbrengst is minder verzuim en meer bedrijfsresultaat.

We zijn toch goed bezig

Er is veel overleg – live of via videocalls – en er wordt keihard gewerkt. Eerlijk gezegd weet je niet écht hoe het gaat met de medewerkers die het werk uitvoeren.

Iedereen zit lekker achter z'n scherm

Er zijn geen klachten. Velen zitten onafgebroken thuis te werken aan een “keukentafel”. 

Psychosociale arbeidsomstandigheden

Praten over werkdruk en werkstress is zonde van de tijd. De organisatie is perfect. Je onderbuikgevoel geeft aan dat wel eens anders kan zijn.

Geef alles voor je menselijk kapitaal

Het is lastig om in het hoofd van een ander te kijken, laat staat in het lijf. Wat speelt er op het werk. Hoe is de thuissituatie? Beschikt iedereen over een goede kantoor- of thuiswerkplek?

Heb jij wel eens overwogen om met een frisse blik naar jouw mensen te laten kijken. Wat beweegt hen, of juist niet. Wat is het waard om klachten en uitval te voorkomen?

Vitale medewerkers zijn productiever en creatiever. Zij hebben minder klachten waardoor het ziekteverzuim daalt. Dit heeft een gunstig effect op het bedrijfsresultaat. 

Alle partijen blij, dát is de opbrengst!

 “Het is mijn missie om anderen te ondersteunen in mentale,

fysieke, sociale en emotionele gezondheid”

Je doet het sámen

De mensen staan centraal. Belangrijk is dat ze doen waar ze blij van worden. Kunnen dealen met alles dat op hun pad komt. Dat valt niet altijd mee. Het is fijn als er dan begeleiding is, preventief.

Mijn skills als vitaliteitscoach en stresscounselor zet ik in om jouw medewerkers bij te staan. Ik heb ruim 35 jaar werkervaring in diverse functies. Via directie-assistent en communicatie adviseur naar veiligheidskundige en arbeidshygiënist, bij één van Nederlands grootste bouwbedrijven. Hierdoor benader ik vraagstukken vanuit diverse invalshoeken. 

Wat kan JoyVitality voor jouw bedrijf betekenen:

  • (preventie) workshops over o.a. gezonde leefstijl en vitaliteit, de computerwerkplek (thuis/kantoor);
  • één op één coaching, vertrouwenspersoon;
  • ontspanningsmassage;
  • (beeldscherm) werkplekonderzoek inclusief psychosociale arbeidsbelasting.

Elementen uit de vitaliteitspiramide van psycholoog Albert Sonnevelt lopen als een rode draad door mijn werk. De piramide is opgebouwd in volgorde van belangrijkheid en start met zinvol leven en eindigt met optimale voeding.

“Vanuit ervaring weet ik hoe fijn het is om je te laten begeleiden

en duurzaam geluk te ervaren, ook op het werk”

Zinvol leven en Ondersteunende relaties

Leven met passie geeft je energie. Wat is jouw doel in het leven? Wat geeft voldoening? Welke kleine bijdrage kun jij leveren in jouw omgeving?

Hoeveel tijd besteed jij aan het opbouwen en bijhouden van je vriendenkring? Met wie voel jij je verbonden, onvoorwaardelijk?

Positief denken en regelmatig herstelmomenten

Positiviteit is van invloed op je hele systeem. Het gaat erom hoe je tegen dingen aankijkt. Wat maakt jou intrinsiek gelukkig?

Rustmomenten zorgen voor herstel van lichaam en geest. Zo levert een topsporter de beste prestaties. Hoe vaak vertraag jij bewust?

Voldoende beweging en optimale voeding

Bewegen helpt om spanning los te laten en maakt feelgood hormonen aan. Hoe integreer jij dit in je dagelijkse leven?

Eet jij met aandacht de juiste brandstof. Vitamines, mineralen, eiwitten, goede koolhydraten en de juiste vetten?

Ervaringen van anderen

Ik heb zeer positieve ervaringen gehad met JoyVitality coaching. Joyce biedt persoonlijke en op maat gemaakte sessies aan in een veilige en ontspannen sfeer. Dankzij de coaching heb ik een beter beeld gekregen van waar ik sta in mijn leven en waar ik naartoe wil.

Verder heb ik een veelvoud aan tips en trucs geleerd om gelukkiger en sterker te staan op zowel persoonlijk als professioneel gebied.

 Zeker een aanrader dus! 

Robin

PhD studente in neurobiologie

Samenwerken met Joyce was echt plezierig. Zij pakt met een tomeloze energie direct de zaken op. Waarom wachten als we het nu kunnen regelen. 

Joyce is deskundig op het gebied van mens en processen. Zij kan deze goed en eenvoudig aansturen met het beoogde doel voor ogen. Een veiligheidsdeskundige en tevens arbeidshygiënst met veel praktijkervaring die graag op projecten werd gezien. Met name door haar warme en natuurlijke omgang met mensen. Kortom een hele fijne collega.

Ronald Borst

Business Unit Manager, DVBW

Laat je bijstaan door een onafhankelijke deskundige!

Wil jij het ervaren, voor jezelf én de mensen waarmee je werkt. Bepaal de behoefte en vergroot de duurzame inzetbaarheid van jouw personeel. Blije mensen presteren beter. Dat is gunstig voor het eindresultaat. 

 

Ja, ik wil meer JOY in mijn bedrijf!

Laten we de mogelijkheden bespreken.

Veelgestelde vragen

Wat is counseling?

Counseling is een toegewijde vorm van laagdrempelige hulpverlening en helpt mensen met een tijdelijk psychosociaal probleem. Denk hierbij aan stressproblematiek, angsten, gevoelens van somberheid of relationele problemen. 

Wat is coaching?

Coaching is een gestructureerd en doelbewust proces waarbij op interactieve wijze wordt aangezet tot effectief gedrag. Het beoogde resultaat is persoonlijke groei en vergroten van zelfvertrouwen. De gecoachte wordt op een integere wijze begeleid in het eigen proces om inzichten te verkrijgen in belemmerde patronen. De coach motiveert de coachee tot het maken van eigen keuzes en bewust gedrag.

JoyVitality coacht op basis van positieve psychologie, met de nadruk op de mogelijkheden die er zijn.

Wat doet een arbeidshygiënist?

Een arbeidshygiënist is opgeleid om arbeidsplaatsen te onderzoeken en hierover advies uit te brengen aan werkgever en werknemer. Het doel is om medewerkers te beschermen tegen werkgerelateerde gevaren die gezondheidsschade kunnen veroorzaken. 

Dit is gerelateerd aan chemische, fysische en biologische factoren.  fysieke en mentale belasting. JoyVitality richt zich voornamelijk op fysieke en mentale belasting.

Wat doet een veiligheidskundige?

Een veiligheidskundige is breed opgeleid en ondersteunt de werkgever op het gebied van  Arbeidsomstandighedenwet en veiligheidbeleid ter preventie en bescherming. Werkzaamheden bestaan o.a. uit risicobeheersing en advisering aan werkgevers, werknemers en personeelsvertegenwoordigingen. De veiligheidskundige staat centraal in de organisatie en observeert, beoordeelt, coödineert en rapporteert. 

Ervaringen van anderen

Joyce heeft bij ons een workshop gegeven over beeldschermwerken. Veel tips en uitleg zijn gegeven, er was veel herkenning. Ook weten we nu hoe zwaar een hoofd ongeveer weegt en wat de gevolgen kunnen zijn van een verkeerde (werk)houding. Daarna heeft Joyce alle werkplekken bezocht en de medewerkers individuele adviezen gegeven. Stoelen werden vaak voor het eerst eens goed ingesteld. Tafels en beeldschermen op de juiste hoogte gebracht. Kleine aanpassingen waren voor sommigen een directe oplossing voor minder klachten. Ik kan het iedereen aanbevelen om JoyVitality in te schakelen.

Johan

Ik heb Joyce leren kennen als een bevlogen en deskundige adviseur. Zij heeft er voor gezorgd dat niet alleen op de kantoren maar ook in de bouwketen, de mensen een goede werkplek kregen. Dat is de verantwoordelijkheid van de werkgever.

Wat haar siert is dat zij haar werk met echte aandacht doet. Pas als het geregeld is, laat ze het los.

Peter

 

Gezondheid is niet de afwezigheid van ziekte maar de aanwezigheid van vitaliteit!

Streef jij naar positieve gemotiveerde medewerkers?