Blog

Hoe is jouw (kantoor)thuiswerkplek

Hoe is jouw (kantoor)thuiswerkplek

Sinds de coronacrisis zijn we met velen structureel vanuit huis gaan werken. Hiervoor werden arbeidsmiddelen gebruikt die toen voorhanden waren. Veel kantoorthuiswerkplekken zijn niet bestand tegen langdurig gebruik omdat verzuimd is om deze optimaal aan te passen naar de mens met eventuele gevolgen voor de gezondheid.

Lees meer
Ik ben nog zo boos ……

Ik ben nog zo boos ……

Een overtuiging is een manier van denken die we gedurende ons leven eigen gemaakt hebben. Sommige overtuigingen zijn handig en andere niet meer. Meestal heb je zelf niet door dat je ze hebt en hinderen ze je in jouw huidige leven. Als je belemmerende overtuigingen herkent, kunnen ze omgebogen worden naar een helpende overtuiging doordat je een inzicht krijgt. Dit kan resulteren in een gevoel van bevrijding.

Lees meer
Een beetje stress mag

Een beetje stress mag

Gedurende ons leven worden we blootgesteld aan allerlei (levens)gebeurtenissen. Deze kunnen als positief of negatief ervaren worden met een verscheidenheid aan persoonlijke reacties op geestelijk, lichamelijk en emotioneel niveau. Hoe we reageren is per persoon en per moment verschillend. Het is afhankelijk van onder andere eerdere ervaringen, veerkracht, de draaglast en draagkracht.

Lees meer
Welke emoties stromen bij jou

Welke emoties stromen bij jou

Jonge kinderen tonen ongegeneerd emoties door te huilen, lachen, stampen en schreeuwen. Naarmate mensen ouder en volwassen worden, ontstaat de neiging om emoties te negeren. Het onvoldoende of op een verkeerde manier uiten van emoties kan leiden tot gezondheidsklachten of tot een overdadige uitbarsting.

Lees meer
Lummelen of lanterfanten

Lummelen of lanterfanten

Niks doen is nog niet voor iedereen vanzelfsprekend. Door de waan van de dag en een volle agenda dreig je continue “aan” te staan. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor jouw gezondheid. Het is de moeite waard om “lummelen of lanterfanten” in te plannen.

Lees meer